recepty | |||||||||||||||||
recepty:Suroviny
4 porce kuřecích prsíček, trochu škrobové moučky, 3 lžíce oleje, worcestrová omáčka, trochu vývaru, 10 - 15 dkg sýra Niva, mletý pepř, sůl. Postup
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, osolíme, poprášíme škrobovou moučkou. Vložíme na rozehřátý tuk a za stálého míchání zvolna opékáme. Zakapeme worcestrovou omáčkou a podle potřeby zastříkneme vývarem nebo vodou. Do mělkého masa přidáme rozdrobenou Suroviny
1 kuře, 8 stroučků česneku, ale můžete použít i více podle chuti, několik plátků slaniny, sklenice červeného vína, mletá sladká i pálivá paprika, pepř - nejlépe drcený 4 barev, olej. Postup
Kuře rozdělíme na porce a potřeme silnou vrstvou rozmačkaného česneku smíchaného se solí, pepřem a paprikou. Nejlepší je si tuto směs připravit do trošky oleje a kuře směsí natřít. Na oleje porce zprudka opečeme, podlijeme vodou a vínem a pečeme do měkka. Když je maso měkké, odklopíme víko pekáče, na porce naklademe slaninu nakrájenou na plátky a ještě zapečeme. K tomuto pokrmu chutnají opečené brambory se salátem. Suroviny
20 dkg měkkého salámu, 3 lžíce majonézy, 5 dkg taveného sýra, 1 lžíce hořčice, mletý pepř, sůl. Postup
Tavený sýr utřeme s mletým nebo drobně nakrájeným salámem, přidáme hořčici , osolíme opepříme a vmícháme majonézu. Dobře promícháme a můžeme mazat. Suroviny
1 pórek, 1 lžíce másla, 1 lžíce koření Vegeta, 1 malá cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 smetana, 3 hrnky vývaru, sůl Postup
Na rozpuštěném másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli a Vegetu. Přilijeme vývar a krátce povaříme. Přidáme rozšlehanou smetanu s moukou a za stálého míchání přivedeme do varu. Krátce před dokončením přisypeme na tenká kolečka nakrájený pórek. podáváme k vařenému masu nebo natvrdo uvařeným vejcím. Suroviny
8 špekáčků, malý kousek tuku, 4 dl mléka, 2 vejce, 15 dkg hladké mouky, 1 lžíce oleje, 5 dkg tučného tvrdého sýra. Postup
Špekáčky oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Vložíme do pekáčku vymazaného tukem a chvilku pečeme v troubě. Mléko, mouku, žloutky a sůl rozšleháme, přidáme strouhaný sýr a sníh z bílků a nalijeme na špekáčky. Pečeme je asi dvacet minut ve středně vyhřáté troubě. Dušená kachna na kari:Postup přípravy receptu:Kachnu očistíme, odebereme z ní sádlo a ve slané vodě ji uvaříme do poloměkka. Pak ji vyjmeme, necháme trochu vychladnout a vykostíme. Maso nakrájíme na kostky. Z citronu vymačkáme šťávu a vydlabeme dužinu. Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Smícháme ji s kořením a citronovou šťávou. Do směsi vsypeme kostky z kachny a necháme asi hodinu marinovat. Po hodině ve vyšší pánvi rozpálíme tuk z kachny a vložíme marinovanou směs. Zprudka ji opečeme a podlijeme asi polovinou bílého vína, osolíme a přidáme citronovou dužinu. Za občasného podlévání zbylým vínem dusíme maso pod poklicí doměkka. Na konci dušení sejmeme pokličku a šťávu vysmahneme. Dušenou kachnu na kari pak ihned podáváme. Ingredience:
|
|||||||||||||||||
Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz | Nahlásit protiprávní obsah! | Mapa stránek |