DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
míchané nápoje z vína

míchané nápoje z vína.

Lavina
Becherovka 5 cl,víno červené 10 cl,med 2,5 cl,citronová šťáva 2,5 cl,voda 5 cl,tyčinka skořice

postup:
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.

Lehký Polibek
gin 2 cl,Cherry Brandy 2 cl,víno červené 4 cl,limetový džus 2 cl,voda 8 cl

postup:
Všechny ingredience promícháme v míchací sklenici, přelijeme do skla. Vložíme roličku skořice a ozdobíme citronovou kůrou.

Sangria
víno červené 4 cl.cukrový sirup 1 cl,pomerančový džus 3 cl

postup:
Vše nalijeme do míchací sklenice naplněné ledem a dobře promícháme. Sklenku opatříme sladkou crustou. Nápoj nalijeme do sklenky a vložíme plátek limety.

Imperial Crusta
víno bílé 6 cl,třešňovice 3 cl,pomerančový džus 2 lžičky

postup:
Na sklence vytvoříme cukrovou krustu. Do šejkru vložíme několik kostek ledu, přidáme uvedené ingredience a protřepeme.Přes strainer nalijeme do připravené sklenky. Do nápoje vložíme třešničku a zavěsíme plátek pomeranče. 

Strawberry Blonde
víno bílé 10 cl,jahodový likér 3 cl,třešňovice 2 cl,soda na dolití

postup:
Víno, likér a třešnovici nalijeme přes led do tumbleru a zamícháme. Doplníme sodu a opět zamícháme. Nápoj ozdobíme jahodami a plátkem citronu. 

Flamingo
vodka 6 cl,Campari Bitter 4 cl,šampaňské na dolití

postup:
V šejkru s ledem protřepeme vodku a Campari a nalijeme do flétny. Nápoj doplníme šampaňským a ozdobíme plátkem pomeranče. 

James Bond
vodka 4 cl,šampaňské suché 5 cl,Angostura 1 střik

postup:
Do vychlazeného poháru nalijeme vodku a šampaňské a na závěr zastříkneme angosturou.  

Ruský Balet
vodka 5 cl,šampaňské na dolití,grenadina 3 střiky,citronová šťáva 3 střiky

postup:
Do šejkru dáme led, stříkneme grenadinu a citronovou šťávu, přidáme vodku a protřepeme. Přes sítko přecedíme do poháru a doplníme vychlazeným šampaňským. Nápoj ozdobíme spirálou z citronové kůry.

Ananasová Bowle

ingredience
víno bílé 3 l
víno červené 0,7 l
šampaňské 0,7 l
slivovice 5 cl
ananas kompot 1 konzerva
cukr 250 g
postup
Ananas rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky, dáme do mísy, přelijeme ananasovou šťávou a slivovicí a necháme 2 hodiny v ledničce. Do mísy na bowli dáme cukr, nalijeme litr bílého vína a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vychlazený ananas, dolijeme bílým i červeným vínem a šampaňským. Ihned podáváme.
 

Angkorský Punč

ingredience
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
postup
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.

Citronová Bowle

ingredience
víno červené 7 dcl
víno bílé 5 dcl
cukr krystal 8 lžic
citron 2 ks
soda 7 dcl
postup
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli. 
 

Jahodová Bowle

ingredience
víno bílé 3 l
šampaňské 0,7 l
jahoda 2 kg
cukr 200 g
postup
Do mísy dáme cukr, přilijeme 1 litr vína a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme jahody a necháme mísu asi hodinu v ledničce. Přilijeme zbytek vína a nakonec vychlazené šampaňské.

Korzár

ingredience
rum světlý
1 l
suché 1/2 láhve
 
pomerančový džus 50 cl
 
citronová šťáva 25 cl
 
ananas nakrájený 300 g
 
vanilka 2 lusky
 
skořice
 
muškátový oříšek strouhaný
postup
Všechny ingredience smícháme v punčové míse a necháme alespoň 4 hodiny odpočívat v chladu. Podáváme v pohárech ozdobených plátky pomeranče a citronu.  
 

Silvestrovský Punč

ingredience
víno bílé suché 25 cl
víno červené suché 25 cl
vodka 7 cl
voda 25 cl
citronová šťáva 5 cl
cukr 120 g
postup
Vodu, cukr a víno smícháme a zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Odstavíme, přidáme vodku a citronovou šťávu a slijeme do servírovacích sklenic.
 

Spritzer Highball

ingredience
víno bílé 10 cl
šampaňské 10 cl
soda na dolití
postup
Do tumbleru dáme několik kostek ledu, vychlazené víno a šampaňské. Nápoj dokončíme sodovkou a ozdobíme citronovou spirálou.
 

Burgundský Grog

ingredience
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
 

Horký Třešňový Pohár

ingredience
víno červené 5 cl
griotka 5 cl
voda 10 cl
hřebíček 2 ks
citron 1 plátek
postup
Všechny ingredience společně zahřejeme do vytvoření pěny, ale nevaříme. Přecedíme do sklenky a servírujeme.  
 

Jamaica Glow

ingredience
gin 6 cl
víno červené suché 1,5 cl
rum tmavý 1 lžíce
pomerančový džus 1,5 cl
postup
Do šejkru dáme drcený led, přidáme uvedené suroviny a protřepeme. Přes sítko nalijeme do vychlazené koktejlky.
   

Lili

ingredience
víno červené 10 cl
pomerančový džus 5 cl
grapefruitový džus 3 cl
Lift na dolití
postup
Do tumbleru dáme led, nalijeme víno a džusy a doplníme Liftem. Nápoj zastříkneme pomerančovou kůrou.
   

Moravský Grog

ingredience
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
   

Psí Krev

ingredience
víno červené 20 cl
rum tuzemský 4 cl
skořice celá 1 ks
hřebíček 2 ks
postup
Víno s rumem a kořením zahřejeme na bod varu, ale nevaříme. Slijeme do sklenky, podle chuti dosladíme a ozdobíme plátkem citronu.
 

Turkish Blood

ingredience
víno červené 5 cl
šampaňské 10 cl
postup
Do šampaňského poháru nalijeme víno a dolijeme vychlazeným šampaňským.    

 

Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek