míchané nápoje z vína |
![]() |
míchané nápoje z vína.Lavina postup: Lehký Polibek postup: Sangria postup: Imperial Crusta postup: Strawberry Blonde postup: Flamingo postup: James Bond postup: Ruský Balet postup: Ananasová Bowleingredience
víno bílé 3 l víno červené 0,7 l šampaňské 0,7 l slivovice 5 cl ananas kompot 1 konzerva cukr 250 g postup
Ananas rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky, dáme do mísy, přelijeme ananasovou šťávou a slivovicí a necháme 2 hodiny v ledničce. Do mísy na bowli dáme cukr, nalijeme litr bílého vína a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vychlazený ananas, dolijeme bílým i červeným vínem a šampaňským. Ihned podáváme.
Angkorský Punčingredience
víno bílé přírodní 7 dcl třešňovice 3 dcl ananas kompot 1 velká konzerva cukr vanilkový 2 sáčky voda 2 dcl postup
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
Citronová Bowlepostup
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.
Jahodová Bowlepostup
Do mísy dáme cukr, přilijeme 1 litr vína a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme jahody a necháme mísu asi hodinu v ledničce. Přilijeme zbytek vína a nakonec vychlazené šampaňské.
Korzáringredience
rum světlý 1 l
suché 1/2 láhve
pomerančový džus 50 cl
citronová šťáva 25 cl
ananas nakrájený 300 g
vanilka 2 lusky
skořice
muškátový oříšek strouhaný
postup
Všechny ingredience smícháme v punčové míse a necháme alespoň 4 hodiny odpočívat v chladu. Podáváme v pohárech ozdobených plátky pomeranče a citronu.
Silvestrovský Punčingredience
víno bílé suché 25 cl víno červené suché 25 cl vodka 7 cl voda 25 cl citronová šťáva 5 cl cukr 120 g postup
Vodu, cukr a víno smícháme a zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Odstavíme, přidáme vodku a citronovou šťávu a slijeme do servírovacích sklenic.
Spritzer Highballpostup
Do tumbleru dáme několik kostek ledu, vychlazené víno a šampaňské. Nápoj dokončíme sodovkou a ozdobíme citronovou spirálou.
Burgundský Grogingredience
víno červené 8 cl citronová šťáva z 1/2 citronu cukr 2 lžičky hřebíček 2 ks citronová kůra postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
Horký Třešňový Pohárpostup
Všechny ingredience společně zahřejeme do vytvoření pěny, ale nevaříme. Přecedíme do sklenky a servírujeme.
Jamaica Glowpostup
Do šejkru dáme drcený led, přidáme uvedené suroviny a protřepeme. Přes sítko nalijeme do vychlazené koktejlky.
Lilipostup
Do tumbleru dáme led, nalijeme víno a džusy a doplníme Liftem. Nápoj zastříkneme pomerančovou kůrou.
Moravský Grogingredience
víno červené 4 cl slivovice 2 cl rum tuzemský 2 cl voda horká 10 cl citronová šťáva 1 cl cukr 1 lžička postup
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
Psí Krevpostup
Víno s rumem a kořením zahřejeme na bod varu, ale nevaříme. Slijeme do sklenky, podle chuti dosladíme a ozdobíme plátkem citronu.
Turkish Bloodpostup
Do šampaňského poháru nalijeme víno a dolijeme vychlazeným šampaňským.
|
Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz | Nahlásit protiprávní obsah! | ![]() |